Přeskočit na hlavní obsah

Chcete slevu 15% ?
Při nákupu na www.shopeek.cz uplatněte v košíku tento kupón: shopeek-cz-15

Nutrivi MoveUp - otázky a odpovědi

 

Chcete vědět, komu je MoveUP určený? Co obsahuje a kdy ho užívat? Odpovídá RNDr. Pavel Suchánek, člen vědecké rady WellU.


Jak dlouho trvá, než jsou vidět první účinky užívání Nutrivi MoveUp?

Dle našich zkušeností, pokud k užívání MoveUP pravidelně cvičíte (alespoň 2x týdně), tak první výsledky uvidíte po 14 dnech. Pokud cvičíte méně často, nebo nepravidelně, výsledky uvidíte po 3 týdnech užívání. Vyvážená strava má samozřejmě zásadní vliv na proces hubnutí a udržování kondice.

Pravidelné cvičení významně zlepšuje výsledky užívání produktu, který byl vyvinut primárně jako podpora při pravidelnější pohybové aktivitě. Pohybová aktivita nemusí být příliš intenzivní, složky produktu podporují rychlost a změnu metabolismu samy o sobě.

Existují nějaké dostupné studie prokazující účinnost Nutrivi MoveUp?

Produkt má originální složení, existují studie zaměřené na jednotlivé složky a jejich působení, ale na MoveUP byla zatím provedena jen jedna studie. Tento produkt je totiž zcela nový s originálním složením. Jednotlivé složky použité v produktu využívají synergický efekt vzájemné podpory v rámci jejich působení.

Má MoveUp antidopingový dokument? Mohou jej používat profesionální sportovci?

MoveUP splňuje veškeré požadavky mezinárodní úmluvy proti dopingu ve sportu, je zcela vhodný jak pro ty, kteří mají sport jako koníček, tak pro profesionální sportovce.

Kdy je lepší MoveUp užívat - ráno nebo večer? 

Pokud netrpíte citlivostí na kofein, tak by konzumace MoveUP večer v kombinaci s večerním cvičením neměla mít vliv na spánek a usínání. Nicméně je třeba mít na paměti, že MoveUP je určen jako podpora sportovní aktivity, nikoliv jako produkt pro relaxaci a spánek.

Proč Nutrivi MoveUp obsahuje glukózu? Je vhodný i pro diabetiky?

Glukóza a maltodextrin jsou v MoveUP jako startovací „jiskra“ při začátku sportovní, nebo jiné fyzické aktivity. Tento produkt je zcela bezproblémový a mohou jej užívat i diabetici nebo ti, kteří se snaží zhubnout. MoveUP obsahuje velmi malé množství glukózy a maltodextrinu, a to na úrovni 450mg glukózy a 900 mg maltodextrinu. Obsah glukózy je tedy na úrovni 0,5 gramu a denní obsah cukrů ve stravě diabetiků je na úrovni cca 50 gramů na den (tedy glukóza z MoveUP 0,01 % denního přijmu), maltodextrin na úrovni 0,05 % denního přijmu cukrů). Díky minimálnímu obsahu cukrů je výrobek zcela vhodný i pro diabetiky.

Zvyšuje MoveUp krevní tlak?

MoveUP může krátkodobě mírně zvýšit krevní tlak, ale pohybová aktivita naopak krevní tlak z dlouhodobého hlediska snižuje. Nikdo nemusí mít strach, že by po doporučené dávce MoveUP došlo k prudkému vzestupu krevního tlaku. Z dlouhodobého hlediska při užívání MoveUP klidový krevní tlak klesá, jak ukazují výsledky studie. Takže z dlouhodobého hlediska je cvičení v kombinaci s MoveUP prospěšné pro osoby s vyšším krevním tlakem.

Mohou MoveUp užívat lidé trpící záněty, poškozením sliznice, střev, žaludku?

Podle našich zkušeností je jemnější chuť příjemná a nezaznamenali jsme po celou dobu studie, ani po uvedení na trh žádné problémy u osob s citlivým trávicím traktem. Předpokládáme, že je to i tím, že výrobek neobsahuje dráždivou látku piperin, který často vyvolává pocit pálení, podráždění a pálení v oblasti žaludku.

Mohou MoveUp užívat těhotné ženy?

Vzhledem k obsahu kofeinu a prokrvujících látek, které prokrvují mimo jiné i oblast pánve, tento produkt není vhodný pro těhotné. Záleží na rozhodnutí každé ženy, obecně není vhodné doporučovat MoveUP těhotným a vzhledem k obsahu kofeinu se nedoporučuje ani kojícím ženám.

Od kolika let se MoveUp užívá?

Vhodná věková hranice je cca 15 let, protože produkt obsahuje kofein. Nižší hranice je možná pouze po poradě s lékařem, případně nutričním terapeutem. Rozhodující slovo v této volbě mají samozřejmě rodiče.