Přeskočit na hlavní obsah

Chcete slevu 15% ?
Při nákupu na www.shopeek.cz uplatněte v košíku tento kupón: shopeek-cz-15

NOVINKA s hořčíkem: Nutrivi Peptimag Complex

Obrovská část populace trpí v dnešní době nedostatkem hořčíku. Příznaky? Svalová slabost, křeče, problémy se spánkem a potíže se zvládáním stresu. Bisglycinát hořečnatý v chelátové formě je kombinací aminokyseliny glycinu a molekuly hořčíku. Glycin reguluje aktivitu NMDA receptorů, které se nacházejí v nervových buňkách. Co to znamená?

Chceme-li o tomto procesu mluvit velmi zjednodušeně, můžeme říct, že zklidňuje nervový systém a usnadňuje relaxaci. 

Glycinát hořečnatý získává na oblibě – nejnovější výzkumy ukazují, že zmírňuje úzkost, snižuje hladinu kortizolu, uvolňuje svaly, udržuje pravidelný srdeční rytmus, zvyšuje hladinu energie aktivací ATP a je považován za nejlepší formu hořčíku pro trávicí systém. Zní to dobře? 

Bisglycinát hořečnatý je jednou ze složek nového komplexního doplňku stravy NUTRIVI Peptimag Complex.  Zvyšuje absorpci hořčíku o 20-40%. Posiluje imunitní systém, podílí se na přeměně aminokyselin a syntéze bílkovin a nukleových kyselin nezbytných pro správný růst a vývoj. Podílí se na syntéze glykogenu (energie), hormonů: serotoninu (dobrá nálada) a adrenalinu, čímž podporuje nervový systém. Víte, o jakém vitamínu je řeč? Jedná se o B6, důležitý kofaktor pro asi 100 enzymatických reakcí v našem těle. Pozitivně působí na snížení stresu a únavy a díky lepšímu okysličení zlepšuje jak kvalitu spánku, tak odpočinku.

Další složky jsou cíleny na imunitu. Zinek v chelatované formě bisglycinátu se účastní více než 300 enzymatických reakcí v našem těle. Podílí se na stavbě každé buňky našeho organismu. Je přítomen v celém těle - od svalů, kostí, přes důležité vnitřní orgány, až po kůži, vlasy a nehty. Hraje důležitou roli v efektivním fungování imunitního systému a budování imunity. Podílí se na syntéze bílkovin, červených krvinek, kolagenu a hormonů. Je nezbytný pro průběh mnoha procesů v našem těle, jako je genová exprese, enzymatické reakce, imunitní obrana, syntéza DNA, hojení ran, růst a vývoj buněk - musí být dodáván ve stravě, protože si ho naše tělo neumí vytvořit samo.

Dále Nutrivi Peptimag Complex obsahuje měď v chelátové formě bisglycinátu. Tento prvek přispívá k normální funkci imunitního systému, k udržení normálního stavu pojivových tkání, přispívá také k normální pigmentaci vlasů a pokožky a k ochraně buněk před oxidativním stresem. Měď řídí aktivitu lysyloxidázy – enzymu zodpovědného za tvorbu příčných vazeb v kolagenu a elastinu, který je aktivní pouze v přítomnosti mědi. Vědci také potvrdili synergický účinek mědi s vitamínem C a zinkem při rekonstrukci proteinů, včetně kolagenových a elastinových struktur. Doplňování tohoto prvku podporuje duševní a tělesnou kondici. Měď se také podílí na syntéze antioxidačních enzymů, čímž přispívá k zefektivnění procesů probíhajících v těle.

Tento doplněk stravy je pro jedince, který chce:

▪ uklidnit nervovou soustavu,
▪ pečovat o imunitní systém,
▪ podpořit paměť a koncentraci,
▪ pečovat o pleť, vlasy a nehty,
▪ udržet rovnováhu elektrolytů,
▪ udržet své kosti zdravé,
▪ snížit pocit únavy a deprivace.